Fjellband 2012-siste

Dessverre fikk vi ikke lagt inn bredbånd til noen før julehøytiden satte inn. De gode nyhetene er at like før jul fikk Relacom trukket gjennom hovedkabelen fra Myrkdalsstovo og over til rørsystemet ved leilighetene. Det betyr at de første enhetene vil bli påkoblet ganske raskt i 2013.

I den forbindelse har vi litt praktisk informasjon vedrørende selve monteringen inne. Særlig må de som i dag har fellesantenne for Riks-TV lese denne nøye:

Tiden har kommet for installasjoner i enhetene.
Som tidligere meldt vil installasjonen inne bestå av:
– fiberkontakt, som avslutter fiberen fra spredenettet
– mediekonverter, som konverterer fra fiberkabel til ethernetkabel

Mediekonverteren krever strøm.

Disse to boksene vil i utgangspunktet bli montert på vegg der hvor det er hensiktsmessig i forhold til hvor fiberen kommer til enheten.

For de enhetene som har trekkerør inn, er det naturlig å benytte dette.
Det kommer gjerne inn til sikringsskapet i et tykt rør, og så går det mindre rør ut fra sikringsskapet.

I noen leiligheter ser vi at de mindre rørene ut fra sikringsskapet i dag er i bruk til antennekabel til eksisterende TV-løsning. Det er ikke mulig å ha både antennekabel og fiberkabel samtidig i de små innvendige rørene.
Denne kan erstattes av TV-løsningen fra NextGenTel, men den er det ikke alle som ønsker eller har bestilt.

For å sikre at kundene blir fornøyde og at det blir færrest mulig misforståelser tilbys derfor følgende mulige løsninger der eksisterende rør kommer inn i sikringsskap:

1. Fiber trekkes inn i enhet via eksisterende rør i sikringsskap og videre i rør til et punkt på vegg. Der monteres fiberkontakt og mediekonverter. Dersom det er antennekabel i røret inne i enheten fjernes den, og eventuell eksisisterende TV-løsning basert på den vil da ikke virke lenger.

2. Fiber krampes (festes) på yttervegg, bores inn i enhet og det monteres fiberkontakt og mediekonverter på vegg. Eventuell eksisterende løsning for antennekabel berøres ikke og vil fortsette å virke.

3. Fiber trekkes inn i enhet via eksisterende rør i sikringsskap. Fiberkontakt og mediekonverter monteres i sikringsskap. Kunden er selv ansvarlig for å besørge stikkontakt til mediekonverter. Denne løsningen forutsetter at sikringsskapet er stort nok, og har en svakstrømsavdeling. Vær oppmerksom på at bredbåndsrouteren sansynligvis ikke får plass i sikringsskapet, så det må i de fleste tilfeller trekkes kabel ut til der den skal stå.

Alternativ 1 og 2 er prismessig inkludert i signert kontrakt. Som nevnt tidligere er kunden selv ansvarlig for strøm til mediekonverter (og også bredbåndsrouter og STB-boks).

Alternativ 3 er også prismessig inkludert i signert kontrakt, men fordi de færreste har stikkontakt montert i sikringsskapet vil det her påløpe ekstrakostnader til montering av det og eventuelt trekking av kabler videre ut fra sikringsskap. Relacom vil kunne utføre dette som betalt ekstraarbeid, eller man vil kunne benytte andre leverandører.

I de enhetene der det kommer inn rør som ikke er avsluttet i sikringsskap vil fiberkontakt og mediekonverter monteres i nærheten av røret.

Relacom tar kontakt når de skal inn i leilighet for å montere utstyret. Da avtales hvilken løsning kunden ønsker og eventuelt ekstraarbeid blir også avtalt.

Relacom vil også legge fra seg bredbåndsrouter og STB-boks(er) i enheten i forbindelse med installasjonen.
Tilkobling av bredbåndsrouter og STB-boks er som tidligere nevnt kundens ansvar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *